Search fooditerranean

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η θρεπτική αξία της μαρμελάδας


Οι περιεκτικότητα των μαρμελάδων σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ποικίλει ανάλογα με το φρούτο που περιέχουν πχ:

  • οι φράουλες είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνη Cκαι έχει αντιοξειδωτική δράση
  • τα βερύκοκα είναι πλούσια σε καροτινοειδή και έχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α
  • τα κεράσια είναι επίσης ενισχυμένα με μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου και βιταμίνης A
  • το πορτοκάλι περιέχει βιταμίνη C και Κάλιο
  • το σύκο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, Κάλιο και έχει αντιοξειδωτική δράση
  • το σταφύλι περιέχει φλαβονοειδή και ρεσβερατρόλη .

Είναι λοιπόν αναπόσπαστο κομμάτι της  ελληνικής διατροφής απο την στιγμή που μας χαρίζουν  πολύτιμα θρεπτικά συστατικά , μέταλλα και ιχνοστοιχεία και μπορεί να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

Μαζεύοντας το κάθε φρούτο στην εποχή του και διατηρώντας το με την μορφή της μαρμελάδας , μπορούμε να το γευστουμε όλο τον υπόλοιπο καιρό αφού δεν χρειάζεται επιπλέον συντηρητικά και πρόσθετα εκτός της ζάχαρης που περιέχει.

Παναγιώτα Μπάστα
Διαιτολόγος-διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου