Οι περιεκτικότητα των μαρμελάδων σε βιταμίνες και
ιχνοστοιχεία ποικίλει ανάλογα με το φρούτο που περιέχουν πχ:
- οι φράουλες είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνη Cκαι έχει αντιοξειδωτική δράση
- τα βερύκοκα είναι πλούσια σε καροτινοειδή και έχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α
- τα κεράσια είναι επίσης ενισχυμένα με μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου και βιταμίνης A
- το πορτοκάλι περιέχει βιταμίνη C και Κάλιο
- το σύκο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, Κάλιο και έχει αντιοξειδωτική δράση
- το σταφύλι περιέχει φλαβονοειδή και ρεσβερατρόλη .

Είναι λοιπόν
αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής
διατροφής απο την στιγμή που μας χαρίζουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά , μέταλλα και
ιχνοστοιχεία και μπορεί να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.
Μαζεύοντας το κάθε
φρούτο στην εποχή του και διατηρώντας το με την μορφή της μαρμελάδας , μπορούμε
να το γευστουμε όλο τον υπόλοιπο καιρό αφού δεν χρειάζεται επιπλέον συντηρητικά
και πρόσθετα εκτός της ζάχαρης που περιέχει.
Παναγιώτα Μπάστα
Διαιτολόγος-διατροφολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου